Over ons

BM Wines werd opgericht in december 2019 door Bram Moens. Bram’s hoofddoel is om voor zijn klanten in de wijnwereld op zoek te gaan naar de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit.

In het aanbod van BM Wines vindt u vooral Bulgaarse en Zuid-Afrikaanse wijnen waarbij de focus wordt gelegd op druif en terroir. Wij streven ernaar om onze klanten nieuwe en minder bekende wijnen, smaken en texturen te laten leren kennen. Nog te vaak worden deze wijnen onvoldoende gewaardeerd en daar willen wij het verschil maken. Zoals bij elke wijn is de werkwijze van de wijnmaker namelijk van het allergrootste belang. Deze zorgt dan ook voor de puurheid en finesse van de wijn en niet de bekendheid of appellatie.

Wijn, een passie

Van feestelijke bubbels tot een frisse witte of passioneel rode wijn, in het aanbod van BM Wines vindt u een fles naar ieders smaak.

 

Bram begon zijn verhaal als 12-jarige knaap aan de hotelschool Ter Groene Poorte te Brugge. Tijdens diepgaande wijnlessen kreeg hij al snel de smaak te pakken! Ook een specialisatiejaar wijn- en drankenkennis droeg bij aan de grote wijnkennis die Bram momenteel heeft vergaard.

 

Een onvergetelijke schoolreis naar verschillende wijnbouwers in Chili zorgde ervoor dat Bram besliste zijn wijndroom voor de volle 100% na te jagen. Tijdens zijn opleiding volgde hij enkele prachtige en leerrijke stages in verschillende sterrenzaken. Zo kreeg hij bijvoorbeeld de kans om ontzettend veel bij te leren in voormalig restaurant Oud Sluis***.

 

Na zijn studiejaren begon Bram zijn carrière als assistent sommelier bij restaurant Nuance** te Duffel. Tijdens een prachtige wijnreis naar Zuid-Afrika verloor hij zijn hart helemaal. Dit was dan ook de échte start van zijn officiële avontuur met wijnen op het hoogste niveau. Niet véél later besliste Bram om met zijn eigen wijnzaak ‘BM Wines’ te beginnen!

 

‘Laat het smaken en geniet van elk moment’, is mijn motto!

Consultant – Freelance – Homecooking

Moderne tijden vragen om verrassende oplossingen en het is net daarom dat wij er in verschillende vormen voor u zijn. U kunt bij ons terecht voor een freelance sommelier, advies voor uw wijnkelder en voor een heerlijke dinerparty.

 

U heeft heerlijke wijntjes, maar weet niet hoe u ze best bewaart? Bram geeft u advies over de inrichting van uw wijnkelder en bewaartechnieken. Een sommelier nodig in uw restaurant? Met ervaring op zak in sterrenrestaurants is Bram uw oplossing! U wilt een dinerparty organiseren bij uw thuis? Bram zorgt voor het totaalpakket! Schuif uw voetjes onder tafel en geniet van heerlijke gerechten met bijpassende wijntjes of bubbels.